Hieronder staat de belangrijkste FAQ's (Frequently Asked Questions) over Magister. Mocht u informatie missen, neem dan contact op met onze webmaster Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .
1. Wat is Magister?
Magister is ons (webbased) schooladministratie programma van leverancier Iddinkgroup. Hierin houden wij een digitaal dossier bij van onze leerlingen, met bijvoorbeeld de cijfers, de aanwezigheidsregistratie, het leerlingvolgsysteem en de uiteraard de NAW gegevens. Ook wordt hier voor de meeste leerjaren het huiswerk in genoteerd.
2. Wat is de relatie met de elektronische leeromgeving (ELO)?
Magister ontwikkelt zich van puur administratiepakket tot een breed pakket met meerdere diensten. Sinds enige tijd biedt Magister ook een (beperkte) ELO functionaliteit aan. Voor Magister dit deed, hadden we op de RSG al een ELO: Itslearning (ITSL), waarin we studiewijzers (bovenbouw), leerstof en opdrachten aan leerlingen beschikbaar stellen en waarin we met leerlingen kunnen communiceren (en leerlingen met docenten). Zeker tot het schooljaar 2019-2020 maken we gebruik van Itslearning. Daarna kiezen we opnieuw welk programma we als ELO gebruiken.
3. Hoe kan ik inloggen in Magister?
Inloggen kan door, bovenaan de website op de Magisterknop te klikken. Als ouder/verzorger krijgt u eenmalig, aan het begin van de schoolcarrière van uw kind, een gebruikersnaam en wachtwoord. Ouders/verzorgers die op de "gescheiden ouder" lijst staan, krijgen beiden hun een eigen inloggegevens. Bent u het wachtwoord kwijt, dan kunt u dit opnieuw opvragen via de link "Geen toegang tot je account". Voorwaarde is dat er een werkend e-mailadres in Magister staat. Bent u ook uw gebruikersnaam kwijt, neem dan contact op met onze administratie
Aan leerlingen worden inloggegevens op school verstrekt via de mentor van klas 1. Als leerlingen hun Magister wachtwoord vergeten zijn, worden ze ook verzocht te mailen vanaf hun privé e-mail adres naar de administratie, als ze geen e-mail adres in Magister hebben staan.
4. Welke gegevens kan ik in Magister zelf wijzigen?
De gebruiker (ouder of leerling) kan zijn mobiele telefoonnummer en zijn e-mailadres zelf wijzigen. Het is belangrijk een werkend e-mail adres in te vullen in Magister. Mocht de gebruiker zijn wachtwoord kwijt zijn, dan wordt dit via de link "Geen toegang tot je account" onderin in het inlogscherm, naar dit e-mail adres gestuurd. Voor overige wijzigingen en verhuisberichten kunt u terecht bij de administratie van de school.
5. Waar wordt het e-mail adres in Magister nog meer voor gebruikt?
We zullen zoveel mogelijk met ouders/verzorgers per e-mail communiceren in plaats van per post. Brieven over lesvervanging, uitnodigingen voor een ouderavond, de factuur voor de ouderbijdrage en onze nieuwsbrief voor ouders, de Digimeester, worden per e-mail verstuurd. Hiervoor is het belangrijk dat wij over de actuele mailadressen beschikken. Privacy hebben wij hoog in het vaandel staan. We zullen uw e-mail adres niet aan derden verstrekken of voor andere doeleinden gebruiken dan hierboven vermeld.
In principe gebruiken we voor contact met leerlingen het berichtensysteem van ITSL. Ook binnen ITSL is het handig een privé e-mail adres in te vullen voor leerlingen. Ze ontvangen dan bericht wanneer een docent een berichtje stuurt en hoeven niet altijd in te loggen om te kijken of er wat nieuws staat. Voor afgestudeerde leerlingen vragen we om een actueel e-mailadres. Dit voor onderzoek in verband met hun vervolgstudie.
6. Cijfers in Magister
Magister is een aanvulling op de manier waarop de RSG Tromp Meesters de cijfers met ouders / verzorgers communiceert. De leerling blijft verantwoordelijk voor het bijhouden van zijn of haar eigen cijfers! Docenten zijn verantwoordelijk om de cijfers binnen tien werkdagen na de toets in te voeren in Magister. De mentor is het aanspreekpunt voor de schoolvorderingen van de leerling! Hoe zwaar de cijfers meetellen staat in de Programma's van Toetsing en Afsluiting (PTA's). De overgangsregels staan in het bevorderingsreglement. Beiden zijn op onze website te vinden in het menu Algemeen, Documenten.
Kinderen vanaf 18 jaar hebben het (wettelijk) recht de school te verzoeken om cijferinformatie niet aan ouders beschikbaar te stellen.
7. Huiswerk in Magister
Sinds het schooljaar 2013-2014 zetten we het huiswerk in Magister (behalve de bovenbouw HV). Ouders/verzorgers kunnen dit inzien om hun kind te ondersteunen bij het plannen en maken van het huiswerk. Leerlingen kunnen het inzien als ze op hun computer inloggen of via hun smartphone of tablet. Ze kunnen ook hulpverleners (extern huisiwerkinstituut, Rebound, Onderwijsaltelier) laten meekijken.
8. Huiswerk in Magister bij roosterwijzigingen
Zoals bekend verhuist het opgegeven huiswerk bij een roosterwijziging niet altijd mee. Minder bekend is dat in Magister 6 een optie kent, waardoor leerlingen het huiswerk van een vervallen les kunnen zien. Dit doe je zo: bij agenda (1) kunnen leerlingen bij weergave (2) klikken op het tabblad ‘huiswerk’ (3) in plaats van ‘alles’ van de agenda. Nu verschijnen alle lessen waarvoor huiswerk gegeven is ook voor vervallen lessen (in het rood). Dus geen reden om bij roosterwijzigingen het huiswerk niet te hebben….
9. Magister 6: web en app
Magister 6 is de web en app aplicataie voor leerlingen, ouders en docenten. Het is volop in ontwikkeling en er wordt steeds functionaliteit toegevoegd. Voor meer informatie zie de informatiebrief met handleiding van Magister 6 & kijkt bij punt 10 en 11 hieronder voor de handleiding inschrijving ouderavond en ziekmelden door ouder/verzorger.
De volgende Magister apps zijn in de Play- en Applestore te vinden:
- Magister 6 app voor leerlingen en ouders. Deze app is volop in ontwikkeling en er komt steeds functionaliteit bij.
- Maestro is de app voor docenten. Hierin kunnen zij onder andere voor hun klassen de absentenregistratie, boeken of huiswerk vergeten en cijferwijzigingen invoeren. Deze wordt vervangen door de Magister docent app.
- Apps van "derden" die lijken op Magister maar niet van de leverancier Iddinkgroup zijn. Het gebruik hiervan is voor eigen risico.
Let op: Mobiele telefoons en tablets zijn tot nu toe op de RSG alleen toegestaan in de Aula en de centrale hal beneden. Niet in de les, behalve als de docent uitdrukkelijk toestemming geeft. Dit om misbruik en cyberpesten tegen te gaan. Voor leerlingen met een faciliteitenpas gelden andere afspraken. Een telefoon die ingenomen wordt, wordt aan het einde van de dag teruggegeven. Bij herhaling volgt een 'groene brief' en gelden de regels voor het storen van en verwijderen uit de les.
10. Ouderavond opgave via Magister
De opgave voor de ouderavonden (de zgn. 10 minutengesprekjes) n.a.v. het rapport verloopt via Magister. Zorg daarom dat u ALS OUDER kunt inloggen in Magister. Ouders van kinderen van 18 jaar en ouder hebben toestemming nodig van hun kind, voordat ze kunnen inloggen. De handleiding opgave ouderavond kunt u downloaden.
11. Ziek melden door ouders/verzorgers via Magister 6
Om de dienstverlening te optimaliseren en onze bereikbaarheid, met name ’s ochtends tussen 7.30 en 8.20 uur te vergroten, willen we de optie dat u uw kind kunt ziek melden via Magister 6 (of de Magister app) beschikbaar stellen. Dit zal in eerste instantie een pilot betreffen voor de Lijsterbesstraat vanaf nu tot de zomervakantie. Het telefonisch ziek melden blijft ook gewoon mogelijk. Voor u als ouder/verzorger levert dit het voordeel op dat u zonder in een telefonische wachtrij te komen uw zoon of dochter kunnen ziekmelden. Het voordeel voor de school is, mits op tijd doorgegeven, dat de ziekmelding direct in Magister zichtbaar is. De docent van het eerste lesuur ziet direct dat een leerling ziek is. Zie de handleiding ziekmelden ouders/verzorgers.
12. Meer informatie
Leerlingen en ouders kunnen voor meer informatie terecht bij de website van leverancier, de Iddink Group of bij de mentor.
(c) 2015 E. Keun - laatste update juni 2019