Tapa is het Spaanse woord voor deksel. De eerste tapa was niet meer dan een klein hapje tussen de lunch en het diner in. De Spanjaarden gebruikten een stukje kaas of worst om hun glas te bedekken tegen vliegjes. Zo is de tapa aan zijn naam gekomen. Tegenwoordig dient de tapa niet alleen meer om het glas af te dekken maar brengt het mensen bij elkaar om er heerlijk van te genieten tijdens de lunch, borrel of diner. De tapas waren ook de rode draad op donderdag 6 april tijdens de workshop van de leerlingen die het talentprogramma Spaans volgen. Deze workshop vond plaats in 'Tapasbar de Bieb'.
Spaanse sferen
In de workshop 'tapas bereiden' hebben ze, begeleid door een echte Spaanse kok met Spaanse muziek op de achtergrond, geleerd hoe ze eenvoudige tapas konden klaarmaken. De Spaanse kok en de leerlingen hebben er een waar culinair festijn van gemaakt. Zo hebben ze bijvoorbeeld geleerd om “Papas con Mojo”, een specialiteit van Gran Canaria, te prepareren. En ook, onder andere “Pan Catalán”, “Albóndigas” en een traditionele Spaanse omelet. Klik HIER voor de foto's.
¡Qué buenas están las tapas, olé!